Остават 0 дни

2018

ПОБЕДИТЕЛИ В ОСМОТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА “БЪЛГАРСКА МЕБЕЛ НА ГОДИНАТА” 2018

ПЪРВО МЯСТО

Продукт: Закачалка “Sense”
Производител: Love2Design, Шумен
Дизайнер: Михаил Върбанов

Закачалка “Sense” създава чувство за комфорт и уют. Тя е многофункционална, високотехнологична и практична мебел. С натуралния си дизайн тя е подходяща за всякакъв тип интериори. Изработена е от прахово боядисан и лазерно изрязан метал в комбинация с прозрачен плексиглас и масивна дървесина.
Закачалка “Sense” е интелигентна измервателна станция, която съдържа датчици за мониторинг в реално време:


● Замърсеност на въздуха от летливи органични съединения (ЛОС)
● Температура
● Влажност на въздуха
● Сила на шум
● Сила на осветеност

ВТОРО МЯСТО

Продукт: Стол “Class 07A”
Производител: Булгару ЕООД, София
Дизайнер: Екип на Булгару ЕООД, съвместно с италианско дизайнерско бюро

“Class 07А” се отличава с елегантен дизайн и здрава конструкция, с изключителен комфорт и прецизност на детайла. Подходящ е както за хотели и ресторанти, така и за създаването на уютна атмосфера в дома. Предлага се в изработка от масивна дъбова или букова дървесина, с подходящо подбран фурнир на облегалката.

Тапицираната предна част на облегалката, в съчетание с ъгъла на облягане и тапицираната седалка го правят много удобен и подходящ за седене за дълги периоди от време. Формата на облегалката позволява да се ползва и като кресло.

ТРЕТО МЯСТО

Продукт: Маса за хранене AbeKerro
Производител: Контура Про, София
Дизайнер: Боряна Живкова, Жанет Ангелова

Нетрадиционна, функционална, закачлива – това е само началото на списъка с качествата на AbeKerro.

Тази маса има едно огромно предимство – модулна средна секция за съхранение, благодарение на която се получават интересни цветови и функционални решения.

Плотът е от висококачетвен компактен HPL на италианстака фирма „Abet Laminati“, а модулните кутии са изработени от Kerrock. Материалите осигуряват всички необходими качества – хигиенични и лесни за поддръжка, топлоустойчиви, антибактериални и подходящи за контакт с храна.

НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА

ПЪРВО МЯСТО

Продукт: Маса/бюро “2 в 1”
Производител: ФИЛМАР 74 ООД, София
Дизайнер: Евгени Янев

Бюро, което може да се използва и като маса, изработена от масивен плот орех и ефирна метална конструкция, която позволява акцентът да остане върху плота.

ВТОРО МЯСТО

Продукт: Легло Галакси
Производител: ТЕД-БЕД ЕАД, Пловдив
Дизайнер: Главен дизайнер Недко Станчев съвместно с технолози

Легло Галакси е хибриден модел, съчетаващ многослойна система за сън от скандинавски тип с южната представа за функционалност.

Интелигентната конструкция предлага 3 нива на комфорт – вградена ламелна рамка, която, чрез повдигащ се механизъм, отваря лесно достъпно и практично място за съхранение; матрак с покет система или над 240 независими опорни точки за прецизна опора и равномерно разпределение тежестта на тялото и иновативен топ матрак с миниатюрни нано пружинки, които изцяло елиминират точките на натиск и напрежение по време на сън.

Конструкцията е майсторски тапицирана и завършена с дизайнерска табла с практично приложение – етажерка за поставяне на различни вещи и предмети само на една ръка разстояние.



ТРЕТО МЯСТО

Продукт: Carboleaf
Производител: CARBONTOUCH, София
Дизайнер: дизайн CARBONTOUCH по идея на екип студенти от ЛТУ София

“CarboLeaf” e уникален елегантен, изключително тънък (само 8 мм) и много лек (само 6 кг) шезлонг във формата на листо. Вдъхновен от природата и изработен изцяло от въглеродни влакна, той създава тясна връзка между естествената среда и свръхмодерните аеротехнологии. Проектиран и произведен от екипа на CARBONTOUCH в съответствие с най-високите стандарти за ергономия, CarboLeaf е перфектното допълнение в ултрамодерния и високотехнологичен интериорен дизайн.

Здравей отново!

Влезте в акаунта си по-долу

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.