Остават 0 дни

2019

ЖУРИ В ДЕВЕТОТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА “БЪЛГАРСКА МЕБЕЛ НА ГОДИНАТА” 2019

Проф. д-р Васил Живков – председател на журито

Проф. д-р Васил Живков е преподавател в катедра „Интериор и дизайн за мебели”, факултет „Горска промишленост” в ЛТУ и хоноруван преподавател в УАСГ, катедра „Интериор и дизайн за архитектурата”. Проф. Живков е също член на академичния съвет на ЛТУ и факултетния съвет на ФГП, председател е на Държавната изпитна комисия за специалност „Инженерен дизайн”. Издал е учебник „Конструиране на мебели. Конструктивни елементи и съединения в мебелите” в съавторство с проф. Кючуков. Участва в разработването на учебни програми и нови дисциплини. Инж. Васил Живков участва в управлението на БКДМП единадесет години – пет години е председател на Контролния съвет и шест години е член на Управителния съвет. Собственик и управител е на фирма „Продиз” ООД.

Инж.-диз. Татяна Станчева

Инж.-диз. Татяна Станчева е собственик и управител на студио „Танне дизайн”. Занимавам се с интериорен дизан почти двадесет години. Завършва Лесотехническия университет. Занимава се предимно с жилищен интериор. Печелила е награди за Интериор на годината в различни печатни издания. Участвала е в много конкурси. Последният е Dibla Design Awards 2018, в който печели „Профил на годината“. Много от нейните проекти са публикувани в специализирани издания, сред които “Bravacasa”, „Наш дом“, “Идеален Дом“ и много други. Била е лектор в различни семинари и презентации.

Инж.-диз. Николай Костов

Инж.-диз. Николай Костов завършва техникума по дървообработване и вътрешна архитектура „Хр. Ботев” в Пловдив през 1996. През 1999 г. създава първата си фирма „НИК-77” и започва да се занимава с производство на мебели. През 2004 г. завършва Техническия университет в София със специалност „Инженерен дизайн”, а през 2006 г. основава „Пролайн” ЕООД, развивайки я в насока изработка и производство на нестандартни и дизайнерски мебели. Работи с изявени български дизайнери. Проекти, изпълнени от неговата фирма, са награждавани в авторитетни международни конкурси. Печелил е „Българска мебел на годината” 2015 и наградата на БКДМП за най-бързоразвиваща се малка фирма през 2017.

Волен Валентинов

Волен Валентинов е художник по образование. Завършва училището по приложни изкуства в Троян и Националната художествена академия специалност „Порцелан и стъкло”, но насочва интересите си към продуктовия и интериорен дизайн.
Член е на българската дизайнерска група “Черга”. Работи в няколко студия като интериорен дизайнер, а успоредно с това участва в редица конкурси, много от които печели. Негови продукти са били излагани на Sofia Design Week, “Светът на мебелите”, Българското дизайн биенале и много други български и международни изложби. Основател е на студио Voood, което интегрира в интериорните си проекти собствен продуктов дизайн. Студиото е носител на множество награди, сред които BigSee Interior Design Award 2018, Dibla Design Award, Young Balkan Designers Award и др.

Радина Попова

Радина Попова има дългогодишен опит в развитие на бизнеси, маркетинг стратегии и изграждане на влиятелни брандове. След като завършва магистър “Иновации и предприемачество” в Барселона, се връща в България и се присъединява към екипа на WallStack, където се фокусира върху бизнес развитието и налагането на марката WallStack както на българския, така и на международния пазар.

Александър Сафари

Александър Сафари е един от основателите и дизайнерите на модулната система WallStack. Управлява фабрика за производство на изделия от масивна дървесина и фурнировани мебели. Има дългогодишен опит в проектиране, дървообработване и производство на различни интериорни решения.


Здравей отново!

Влезте в акаунта си по-долу

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.