Остават 0 дни

2024

ЖУРИ В ДЕСЕТОТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА “БЪЛГАРСКА МЕБЕЛ НА ГОДИНАТА” 2024

Еди Снайдеро, Италия

Еди Снайдеро е председател на EFIC (Европейската конфедерация на мебелната индустрия), както и председател на Борда на директорите на Snaidero Rino SpA, една от големите италиански компании за производство на кухни. В нея заема различни постове през последните десетилетия, започвайки от технически директор до генерален мениджър и по-късно главен изпълнителен директор. По време на своя тридесетгодишен опит в изграждането на пан-европейска група, той е действал като главен изпълнителен директор или председател на няколко компании в различни европейски страни, като Rational GmbH, CDI Франция, Ixina Белгия и Euro Cucina Ltd. В момента Еди Снайдеро също е представител на кухненския сектор в рамките на Италианската федерация за дървообработваща и мебелна промишленост FederlegnoArredo.

Диана Харлова

Диана Харлова е Главен оперативен директор на ТЕД БЕД ЕАД. Член е на УС на БКДМП, както и на борда на EBIA (Европейската асоциация на производителите на легла и матраци).
Има 20-годишен международен опит в мебелния сектор, по-конкретно в областта на матраците и продуктите за спалнята. Работата й включва регулярни посещения и участия в най-престижните специализирани изложения като: isaloni Milano, imm cologne, Stockholm Furniture Fair, Maison&Objet Paris, Brussels Furniture Fair, MOW Bad Salzuflen, Heimtextil, Interzum Cologne & Guangzhou. Извършва локални пазарни проучвания в областта на матрачната индустрия в над 30 страни, сред които Германия, Нидерландия, Австрия, Франция, Ирландия, Южна Корея, Япония, Индия, САЩ, Прибалтийски републики, Гърция, Румъния и др. Ръководител е на проект за създаване и популяризиране на Скандинавска линия продукти – спални системи за сън и допълващи аксесоари под бранд Sensi Scandia.

Генчо Гоев

Генчо Гоев е едно от най-разпознаваемите имена в сферата на интериорния дизайн в България. Завършва Националната гимназия за приложни изкуства в Трявна, учи Инженерен дизайн в ТУ в Русе. През 2004 г. основава проектантско студио GOEV, което бързо привлича и задържа вниманието на потребителите и критиците, и печели редица награди и конкурси. Съосновател, а от 2015 г. мажоритарен собственик, е на Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „Дибла“. Динамичното развитие на Платформата и превръщането й в най-добрата и търсена среда за обмен на идеи и създаване на стимули за целия интериорен бранш, превръщат Генчо Гоев в естествен лидер на дизайнерската общност у нас.
Днес той е не само едно от най-разпознаваемите лица в гилдията, но и авторитет пред фирмите, обслужващи бранша. Често е търсен за осъществяването на посредничество, проучвания и анкети, както и като лектор по разнообразни теми от областта на интериорния дизайн и съпътстващите го проблеми.

Фабрицио Тодескини и Емилия Превости, Италия

Фабрицио Тодескини и Емилия Превости основават компанията за маркетингова комуникация Edimotion през 2009. Двамата архитекти, журналисти и експерти по международен мениджмънт предлагат персонализирани услуги и разработване на интегрирани решения за максимална корпоративна видимост. Те са партньори с едни от най-важните медии и водещи международни организации в областта на дизайна и архитектурата. През годините изграждат мрежа от професионалисти, които са специализирани в B2B и B2C комуникации, за да работят в партньорство и осигурят синергия с техните клиенти както в Италия, така и в международен план, сред които са Koelnmesse, Architonic, Ottagono, Sinetica и др. От 15 години Edimotion отговаря за международната комуникация на най-голямото мебелно изложение в света China International Furniture Fair (CIFF).

Теодора Николова

Теодора Николова завършва Националната гимназия за древни езици и култури и специалност “Българска филология” в СУ.
Работила е като радиоводещ в Първото частно национално радио Експрес. Води магазинни информационни предавания и специализирани предавания за култура. Работи като редактор за издателство Бард и Егмонт, както и за списанието за дограми и фасади QM, издавано от едноименното издателство. От създаването му през 2005 до 2019 година е главен редактор на Bravacasa – водещо на пазара списание за интериорен дизайн, архитектура и лайфстайл. Две години е главен редактор на списанието на компанията за луксозни недвижими имоти Unique Estates – Unique Estates Life Magazine. От 2023 – главен редактор на списание ЕVA.
Автор е на множество статии за архитектура, дизайн, мода, изкуство в сайта bulevardi.bg. Един от създателите е на сайта за българска литература на английски език – bulgata.com. Един от авторите е на списание MD на книгата “Български продуктов дизайн 2000/2022”. Автор е на книгите “Изчезващият град” и “Линия 9”.

Лъчезар Цветанов

Лъчезар Цветанов е роден през 1979 г. в София. Завършва Софийската математическа гимназия през 1998 г. с профил математика и информатика, а след това – промишлен дизайн в университета на Бриджпорт, щата Кънектикът. Започва кариерата си в Black & Decker, а след това дълги години ръководи творческото развитие на Humanscale – световен лидер в областта на ергономичните мебели и високоефективни работни инструменти. Днес Лъчезар Цветанов е утвърден промишлен дизайнер, отличен с множество международни награди за дизайн, включително Red Dot, IF, Japanese Good Design и IDEA.

Боряна Петрова

Д-р инж.-диз. Боряна Петрова завършва магистърска степен по Инженерен дизайн/Интериор и дизайн за мебели с профил Продуктов дизайн през 2013 г. и защитава докторска степен в Лесотехническия университет през 2022. Главен асистент е в катедра Интериор и дизайн за мебели в ЛТУ, води упражнения по Конструиране на мебели, Оразмеряване на мебели, Архитектура и строителство, Проектиране на обществено обзавеждане. Работила е повече от десет години като интериорен и промишлен дизайнер в KAI Group, Studio Mode и Martineli, понастоящем е съдружник и дизайнер в Studio Expose. Има спечелени множество международни награди, сред които European Product Design Award, A’Design Award, Platinum Winner Grands Prix du Design Awards и други.

Петър Захаринов

Арх. Петър Захаринов е роден през 1979 г. Първоначално учи в Художествената академия, но след това се ориентира към архитектурата и завършва УАСГ. Въпреки, че по образование е архитект, призванието му е продуктовият дизайн, с който се занимава от 2010-а. Стреми се да намира решения на наглед невъзможни геометрични и механични построения и да ги прилага в предмети с практична стойност, водейки се от модела „Функцията следва формата“. Съосновател е на трите много успешни бранда Wallstack, Praktrick и DiFOLD. Продукти на неговите брандове са носители на най-престижните награди за дизайн Red Dot, Platinum A’Design Award, German Sustainability Award Design и други.

Галин Господинов

Галин Господинов е инженер по образование. От 1990 година се занимава с частен бизнес. Управляващ съдружник е в GS Malmgren interior и в „Тръбна мебел” – Добрич. Работи в сътрудничество с български дизайнери. Мебели, произведени от неговата фирма два пъти печелят конкурса „Българска мебел на годината“ и два пъти са класирани на второ място.
От 2015 до 2021 г. е председател на Управителния съвет на БКДМП, а понастоящем е председател на Контролния съвет на БКДМП.

Здравей отново!

Влезте в акаунта си по-долу

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.