Остават 0 дни

2011

ЖУРИ В ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА “БЪЛГАРСКА МЕБЕЛ НА ГОДИНАТА” 2011

Инж.-диз. Илиян Милинов

Илиян Милинов е роден през 1971 година. Възпитаник е на Лесотехническия университет, където през 1996 завършва специалността “Интериор и дизайн за мебели”. Повече от 10 г. работи в ОРТ като водещ дизайнер. За SeatTable през 2002 г. в меката на дизайна Италия печели наградата „Стол на годината”, а през 2004 г. в Чикаго, САЩ – голямата награда за световна новост. Успоредно с това работи и по други проекти, с които печели известност и престижни награди по света, сред които и Оскара в дизайна – Red Dot Design Award 2010. Има собствено дизайнерско студио и работи за клиенти от цял свят.

Арх. Александрина Ненкова

Завършва „Архитектура” в УАСГ през 1992 г., а от 1998 г. е преподавател в същия университет в катедра „Интериор и дизайн в архитектурата”. Работи с екип в собствено архитектурно студио. Има десетки изпълнени проекти на курортни комплекси, вилни селища, хотели, обществени и жилищни сгради в цялата страна. През 2006 г. печели наградата „Архитект на годината”, с което става първата жена в историята на престижния конкурс. Многократно печели наградата на сп. „Идеален дом” за „Къща на годината”.

Инж.-диз. Величко Великов

Величко Великов е роден през 1970 г. Завършва специалност „Промишлен дизайн” в Техническия университет в Русе през 2002 г. В периода от 2006 г. до 2008 г. отговаря за дизайнерския отдел на големия български производител на мебели “Никром”. От няколко години има свое собствено студио в Лондон, което работи за множество известни европейски компании и участва в престижни изложения в Лондон, Париж, Милано, Кьолн и др. През последните години Величко Великов е проектирал повече от петнадесет продукта за български, италиански, английски и др. фирми.

Арх. Ивайло Захариев

Завършва „Архитектура” в УАСГ през 1999 г. С интериор и дизайн на мебели се занимава през целия период от тогава, първо в ателието на арх. Радина Гешева, и от 8 години – в L6 studio, на което е основател. Работата на студиото включва реконструкции, сгради, интериори на обществени и частни обекти. L6 studio многократно е получавало награди на Съюза на архитектите в България, Софийски архитектурен салон, сп. “Наш Дом”, сп. “Идеален Дом” и др..

Инж-диз. Бистра Шишкова

Завършва в ЛТУ специалностите „Механична технология на дървесината” и „Интериор и дизайн за мебели” през 1991 г. Работи като проектант на мебели пет години. През 1998 г. основава фирма „Бисмар” – издателство, специализирано в областта на мебелните технологии, дизайна, интериора и архитектурата. Главен редактор е на списание ДМТ и на списание „MD – мебелен дизайн”. Дело на издателството са още червеният каталог „Мебелна и дървообработваща промишленост” и интернет порталът www.mebeli.info.

Здравей отново!

Влезте в акаунта си по-долу

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.