Остават 0 дни

2015

ЖУРИ В ПЕТОТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА “БЪЛГАРСКА МЕБЕЛ НА ГОДИНАТА” 2015

 

Инж.-диз. Бистра Шишкова
Завършва в ЛТУ специалностите „Механична технология на дървесината” и „Интериор и дизайн за мебели” през 1991 г. Работи като проектант на мебели пет години. През 1998 г. основава фирма „Бисмар” – издателство, специализирано в областта на производството и дизайна на мебели. Главен редактор е на списание ДМТ и на списание „MD – мебелен дизайн”. Дело на издателството са още червеният каталог „Мебелна и дървообработваща промишленост” и интернет порталът www.mebeli.info.
 
Инж. Валери Маринов, Fimera Design студио
Валери Маринов завършва специалност “Производство на мебели” в ЛТУ, София. Определя личния си стил като умерен минимализъм. Вдъхновява се от Lievore Altherr Molina, Claesson Koivisto Rune, Mark Newson, Alberto Meda, Marcel Wanders, Ronan & Erwan Bouroullec. Мечтае за лофт на Темза, тухла, дърво и изтъркани каменни плочи. Плюс просторна бяла къща с малко мебели и огромна японска градина. Смята, че е крайно време индустрията и в България да започне да вярва и инвестира в нови идеи. Иска да има възможността да създава продукти, които да бъдат произведени, да се продават и харесват на хората.

 

Проф. д-р арх. Регина Райчева – дизайнер и преподавател
Регина Райчева завършва висше образование в архитектурния факултет на ВИАС (сега УАСГ) и работи като проектант в института за мебели и обзавеждане в София от 1981 г., където разработва редица мебели и мебелни фамилии, както за серийно производство, така и предназначени за редица уникални интериори. От 1990 г. преподава в Лесотехническия университе по дисциплините „Вътрешна архитектура”, „История на интериора и мебелите”, „Компютърно проектиране на мебели” и др.
За първи път в рамките на „Българска мебел на годината” през 2015 се проведе конкурс за концептуален дизайн “Работилница за идеи“, в който участваха 37 дизайнера, които изпратиха 66 проекта.
СЪСТАВ НА ЖУРИТО НА КОНКУРСА “БЪЛГАРСКА МЕБЕЛ НА ГОДИНАТА – РАБОТИЛНИЦА ЗА ИДЕИ” 2015
Мария Стоянова – представител на „Тедива“
Галин Господинов – управител на „GS Malmgren Interiors”
Иван Скачков – управител на „Мебелор“
Васил Живков – преподавател в Лесотехнически университет
Бистра Шишкова – главен редактор на списания “MD” и „DMT”
Валери Маринов – дизайнер, съосновател на студио „Фимера“
Илиан Милинов – мебелен и индустриален дизайнер

 

Здравей отново!

Влезте в акаунта си по-долу

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.