Остават 0 дни

2018

ЖУРИ В ОСМОТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА “БЪЛГАРСКА МЕБЕЛ НА ГОДИНАТА” 2018

Арх. Петър Торньор – председател на журито

Роден е в София през 1970 г. Той е трето поколение архитект. Магистър по архитектура е от Техническия университет във Виена (1999). Като архитект на свободна практика си сътрудничи с Coop Himmelblau, Виена (1999-2000). Бил е асистент професор в Техническия университет във Виена (2001 и 2005). Арх. Торньов е член на австрийската камара на архитектите (2006).
Съорганизатор е на Sofia Architecture Week 2009, бил е главен редактор на списание “Абитаре” и е един от основателите на „Група град“. Днес работи заедно със съпругата си Милена Филчева – също архитект, в семейната фирма „bureau ХII”.

Доц. д-р арх. Мария Давчева

Родена е през 1973 г. в Панагюрище. През 1997 г. завършва архитектура в УАСГ – София, а през 2004 г. получава о.н.с. Доктор в ЦА- БАН. През 2005 г., съвместно с доц. д-р арх. Орлин Давчев, създават архитектурно студио miodesign. Печели редица награди от конкурси в областта на архитектурата и интериора. От 2013 г. е главен редактор на сп. Архитектура. От 2014 г. заема академичната длъжност „доцент”. Съосновател е на Платформа за изкуствата (platforma.artstudies.bg). Многократно е участвала в архитектурни конкурси, организирани от КАБ, САБ, Европейски съюз, Столична община.

Инж.-диз. Георги Новоселец

Продуктов и интериорен дизайнер. Завършва Лесотехническия университет, като междувременно работи като дизайнер във фирмата за офис мебели ORT. Продължава образованието си в Италия и през 2014 завършва Политехническия университет в Милано с магистърска степен по продуктов дизайн. След завършването си стажува в престижните Studio Klass и Giovannoni Design, а през 2014 започва работа в Toan Nguyen Studio, където се занимава с продуктов дизайн. След две успешни години и натрупан безценен опит в именитото студио се завръща в България и създава собствено дизайнерско студио – Delecto.

Инж.-диз. Величко Великов

Роден е през 1970 г. Завършва специалност „Промишлен дизайн” в Техническия университет в Русе през 2002 г. В периода от 2006 г. до 2008 г. отговаря за дизайнерския отдел на големия български производител на мебели “Никром”. Има свое собствено студио в Лондон, което работи за множество известни европейски компании и участва в престижни изложения в Лондон, Париж, Милано, Кьолн и др. През последните години Величко Великов е проектирал десетки продукта за български, италиански, английски и др. фирми. Основател на дизайнерска група “Черга”.

Гл. ас. д-р Светослав Анев

Завършва Националната художествена академия в София, защитава степен  магистър и доктор и в Нов български университет в департамент „Дизайн“. Участва с публикации в национални и международни специализирани и научни издания. Занимава се с проектиране на интериор и мебели. Понастоящем е преподавател по интериорен и мебелен дизайн към програма „Интериорен дизайн“ в Нов български университет.

Здравей отново!

Влезте в акаунта си по-долу

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.